Wat is een professional organizer ?


Het beroep Professional Organizer is afkomstig uit Amerika. Daar is deskundige begeleiding bij het opruimen van een woon- of werkplek heel gewoon. In Nederland is het vrij nieuw; in 1997 is het beroep in Nederland geÔntroduceerd. De verwachting is dat de behoefte aan Professional Organizers zal toenemen vanwege o.a. het hoge leeftempo en de grote werkdruk. Professional Organizer is een beroep dat sterk in ontwikkeling is in Nederland. Steeds meer bedrijven en particulieren zien de voordelen en schakelen een professional organizer in.

Professional Organizers leveren advies en concrete hulp bij het praktisch inrichten van woon- en werkruimtes en het efficiŽnt indelen van de beschikbare tijd. Zij helpen mensen keuzes te maken die hen in staat stellen meer gestructureerd te denken en te werken, effectiever om te gaan met ruimte en middelen en meer grip te krijgen op hun leven.

Organizers worden ingeschakeld als situaties in het leven veranderen (scheiding, ziekte, verhuizing, burn-out, etc). Het kan echter ook voorkomen dat man en vrouw werken, het gezin een druk sociaal leven leidt, waardoor de structuur en het overzicht verdwijnt. In deze gevallen kan een Professional Organizer uitkomst bieden.

Daarnaast kan een organizer worden ingeschakeld voor het organiseren van allerlei evenementen, of bij het assisteren van de organisatie daarvan, zoals muziek- en sportevenementen. Een professional organizer kan het regelen van een verhuizing, inclusief boedelscheiding, van bijvoorbeeld een gezinswoning naar een seniorenwoning of verzorgingshuis voor u uit handen nemen. Uw bedrijfsreceptie/feestje of bedrijfsverhuizing kan ook voor u worden geregeld.

Belangrijk is: een professional organizer werkt altijd samen met de klant. Het opgestelde werkplan is gebaseerd op de wensen en de persoonlijke situatie van de klant.

Een professional organizer is uw opruimcoach!